TRANSPORT GRATUIT: Comanda de minim 50 lei si beneficiezi de transport gratuit! Oferta valabila pana la data de 28 februarie 2022.

TRANSPORT GRATUIT: Comanda de minim 50 lei si beneficiezi de transport gratuit! Oferta valabila pana la data de 28 februarie 2022.

  • 0

    Transport gratuit la comenzi peste 200 lei

Beneficiile științifice ale unei cafele premium

Pentru a fi savuroasă și a-și dezvălui întregul potențial, o cafea trebuie să fie recoltată și pregătită conform unei tradiții bine studiate și respectată cu mare strășnicie. Pentru a-și păstra aromele și parfumul specific cafeaua trebuie să fie prăjită, depozitată, măcinată și preparată conform recomandărilor producătorului. Doar astfel ea poate să fie în același timp și aliment și medicament. De aceea, în rândurile ce urmează ne-am gândit să prezentăm, toate beneficiile științifice ale celor mai bune cafele premium.

Ce sunt cafelele premium?

Cafelele premium sunt acel tip de cafea care este produs și prelucrat în anumite regiuni geografice. De regulă ea are o singură origine, este supusă unei selecții și unui tratament special de selecție, prelucrare și uscare. Boabele obținute sunt livrate spre a fi prăjite într-o manieră care să-i păstreze cât mai bine particularitățile de gust, savoare, aromele și notele specifice.

Această denumire este folosită adesea pentru a desemna cafele de cea mai bună calitate, produse în anumite ferme, care au un brand și o modalitate de ambalare recunoscute și apreciate de pasionați și cunoscători.

blank

Cum trebuie consumată o cafea pentru a te putea bucura de adevăratele ei beneficii?

Consumată zilnic sau ocazional, din obișnuință sau din plăcere, cafeaua este un produs care se bucură de o popularitate uriașă. Cei mai mulți locuitori ai planetei își încep ziua cu o ceașcă de cafea aromată, își refac resursele de energie pe parcursul zilei tot cu o cafea și se declară dependenți irecuperabili de ea.

De-a lungul timpului au fost inițiate diverse studii, inclusiv din partea unor instituții extrem de serioase, precum Harvard School of Public Health sau Organizația Mondială a Sănătății care evaluează și dovedesc extraordinarele beneficii pe care această băutură le are asupra sănătății.

Inclusă în 1991 pe lista alimentelor posibil cancerigene, grație studiilor și observațiilor clinice ulterioare, ea a fost exclusă în 2016. Datele care au stat la baza acestei decizii au arătat nu doar că ea nu conține agenții cancerigeni, ci dimpotrivă că previne multe riscuri de îmbolnăvire.

Consumată moderat, conform recomandărilor medicilor dieteticieni, în limita a maximum 400 mg de cafeină, respectiv 3-5 cafele/zi, ea este un adevărat medicament, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Printre efectele imediate ale consumului moderat menționăm: energie, vioiciune, mai multă putere de concentrare, chiar relaxare și o stare de bine. Consumul exagerat poate antrena: agitație, anxietate, insomnie, ritm cardiac accelerat.

Oricare ar fi numărul de cafele zilnice, per ansamblu, consumul de cafea premium este benefic. Beneficiile ei rezidă în toate ingredientele implicate. De aceea proprietățile unei cafele premium vor fi întotdeauna un plus pentru beneficiile generale ale cafelei. Tipul și calitatea boabelor, modalitatea de prăjire, de măcinare, de depozitare și de preparare au un rol definitoriu în a extrage nu doar savoarea, ci și elementele care pot contribui la a preveni anumite boli și la a avea o sănătate mai bună.

În obținerea beneficiilor un rol important revine nu dor calității cafelei, ci și preferințelor de consum. O cafea cu prea mult zahăr, miere, siropuri, frișcă și arome artificiale, chiar dacă nu își pierde din elementele esențiale, s-ar putea să nu mai fie la fel de sigură pentru sănătate, datorită surplusul de elemente ultraprelucrate și de calorii.

Cele mai multe beneficii pot fi obținute din cafelele premium, organice, din surse sigure, ambalate și păstrate corespunzător, preparate printr-o metodă care să-i conserve cât mai bine substanțele benefice și aromele specifice.

blank

Care sunt cele 12 beneficii științifice ale unei cafele premium?

Cafeaua este un amestec complex ce conține mii de elemente chimice, printre care: cafeină, vitamina B2, B3, B5, mangan, magneziu, polifenoli, acidul clorogenic și acidul quinic, cafestolul și kahweolul.

Datorită nivelului ridicat de antioxidanți și de elemente nutritive, ea este un produs sănătos, cu rol atât în prevenirea anumitor boli, cât și în reducerea anumitor riscuri  de boli directe sau asociate.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale cafelei premium, bazate pe studii științifice:

1. Reduce riscul de boli de inimă

Consumul zilnic moderat de cafea de calitate are reale beneficii asupra sănătății inimii. Datorită ușoarei creșteri a presiunii sângelui, ea accelerează circulația. Studiile arată că obiceiul contribuie la întreținerea musculaturii inimii și la prevenirea deteriorării arterelor și vaselor de sânge.

Astfel prin consumul de cafea pot fi prevenite și tratate afecțiuni cardiace precum: insuficiența cardiacă, hipotensiunea arteriala, tromboza, atacul de cord.

2. Este cea mai bună sursă de antioxidanți

O alimentație sănătoasă și o dietă echilibrată are nevoie de antioxidanți. Cafeaua este o sursă importantă de vitamine și antioxidanți. Studiile arată ca multe persoane își au sursa principală de nutrienți esențiali chiar din consumul de cafea, mai mult decât din fructele și legumele pe care le consumă. Acest fapt face ca o ceașcă de cafea să fie una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care o consumi zilnic.

3. Un bun diuretic

Consumul de cafea are efect diuretic, ceea ce duce la eliminarea toxinelor și la reducerea retenției de apă. Ea este indicată chiar și în cazul persoanelor care suferă de gută.

Contrar a ceea ce se spune, lichidul din cafea contribuie la aportul zilnic necesar de lichide. Dar pentru o hidratare cât mai bună, de preferat este tot hidratarea cu apă.

4. Accelerează metabolismul

Cafeina este un ingredient prezent în majoritatea produselor și suplimentelor pentru accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor. Motivul este acela că ea reprezintă o substanță naturală cu eficiență dovedită în arderea grăsimilor.

Studiile clinice au arătat că cafeina poate duce la o creșterea metabolismului până la 10 % în cazul persoanelor obeze și 25% în cazul persoanelor cu greutate normală. Efectele sunt mai vizibile în cazul persoanelor care nu obișnuiesc să consume cafea și se diminuează în cazul celor care sunt consumatori mai vechi.

5. Contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive

Cafeaua ajută multe persoane să se simtă mai puțin obosite, agitate și în formă. Cafeina conținută este o substanță psihoactivă care crește nivelul de energie și de concentrare.

După ce această substanță este absorbită în sânge și intră în sistemul circulator, ea circulă rapid până la creier, crescând nivelul de dopamină și norepinefrină, ajutând creierul să-și activeze mai bine funcțiile.

Numeroase studii au dovedit că o ceașcă de cafea îmbunătățește funcțiile mentale și cognitive, respectiv: dispoziție, memorie, atenție, energie, viteză de reacție etc.

6. Previne Alzheimer

Una dintre maladiile neurodegenerative care afectează multe persoane este boala Alzheimer. Ea duce la reducerea funcțiilor cognitive, pierderi de memorie, demență. Afectează în principal persoanele de peste 65 de ani, dar și persoane mai tinere. Nu există tratament pentru ea.

Dar ea poate fi prevenită și amânată printr-o alimentație sănătoasă, reducerea consumului de alcool, exerciții fizice regulate și prin consumul zilnic de cafea.

Studiile arată, consumul de cafea reduce riscul de boală Alzheimer cu până la 65%.

7. Reduce riscul de Parkinson

A doua cea mai comună boală neurodegenerativă care afectează populația este Parkinson. Ea este cauzată de moartea neuronilor responsabili de producerea dopaminei. Nici în cazul acești boli nu există tratament. Dar ea poate fi redusă cu 30 -60 % prin consumul de cafea premium.

Cum efectele ei nu țină de cafeină, ci de alte elemente și cei care consumă cafea decofeinizată pot să se bucure de beneficiile oferite.

8. Reduce riscul de diabet

Diabetul este una dintre bolile care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Apariția lui este legată de nivelul crescut de zahăr din sânge, cauzat de rezistența la insulină sau capacitatea redusă de a secreta insulină. Instalarea lui afectează funcționarea întregului organism.

Studiile arată că în cazul consumatorilor de cafea riscul de diabet scade semnificativ. Nu mai puțin de 18 studii au fost efectuate până în prezent. Acestea au dovedit că prevenția oferită de consumul de cafea reduce riscul cu 23% până la 67%.

9. Previne îmbolnăvirea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, care susține multe funcții importante ale organismului. Printre bolile care îl pot afecta menționăm: hepatita, ficatul gras, ciroza etc.

Studiile au arătat că în cazul persoanelor care consuma 4 sau mai multe cești de cafea pe zi riscurile de îmbolnăvire scad cu până la 80%.

10. Reduce riscul în cazul anumitor tipuri de cancer

Cancerul este maladia care produce din ce în ce mai multe victime anual. Ea se datorează creșterii necontrolate a unui anumit tip de celule cancerigene. Studii recente arată că anumite forme de cancer pot fi prevenite prin consumul de cafea. Acestea sunt cancerul de ficat și cancerul colorectal.

Consumul de cafea, 4 sau mai multe cești pe zi, reduce riscul acestor forme de cancer cu 15 % până la 40%.

11. Susține și ameliorează disconfortul după efort fizic

Cafeina stimulează funcțiile organismului, susține sistemul nervos și arde grăsimile. Ea crește nivelul de adrenalină din sânge, care susține și pregătește organismul pentru un efort fizic susținut.

Cafeina arde grăsimile pe care le transformă în energie pentru funcționarea organismului, contribuind la o îmbunătățire a performanțelor și rezistenței fizice cu pana la 10 %. Cafeaua poate fi folosită și ca o sursă de relaxare și de revenire după un astfel de efort.

Astfel nu este nimic greșit să beți o cafea cu o jumătate de oră înainte de merge să faceți sport și foarte plăcut să beți o cafea după ce ați terminat cu exercițiile fizice. Făra a uita să vă hidratați corespunzător.

12. Ajută să trăiești mai mult

Depresia este una dintre maladiile psihice care afectează din ce în ce mai multe persoane. Studiile arată ca o persoană care consumă cafea are un nivel de energie și o stare de spirit mai bună pe parcursul întregii zile, iar gândul tentativei de suicid este cu 53 % mai mic.

Dacă luăm în calcul și faptul că a consuma cafea contribuie la reducerea riscului de a face multe alte boli, concluzia este una cât se poate de firească.

O persoană care are grijă de sănătatea sa, nu își refuză micile plăceri zilnice, cum ar fi 1 până la 5 cești de cafea premium este mai fericită, mai optimistă și trăiește mai mult.

blank

Concluzie

Cafeaua este una dintre băuturile benefice, care ascunde o bogăție inimaginabilă de antioxidanți, vitamine, micronutrienți și arome, cu efecte extraordinare asupra stării noastre mentale și a sănătății fizice. Studiile științifice și observațiile clinice dovedesc în permanentă ca ea trebuie să fie inclusă printre băuturile de care merită să ne bucurăm zilnic.

Însă, dacă vrei să extragi cât mai multe dintre beneficiile ei, de ce să nu te bucuri de cel mai bun gust și de mai multă savoare, cumpărând sortimente de cafele premium, așa cum sunt și cele de la Las Colinas Coffee!

La noi găsești unele dintre cele mai bune cafele premium din România, cafele premium boabe și cafele din valul celei de-a treia generație de cafea.

Ar putea sa va placa

Meniu

Cafelele Las Colinas sunt rezultatul unei selecții atente de boabe de cafea, zone și modalități de recoltare, tehnici de prelucrare și finisare a notelor, produse cu calității finale unice, realizate de o echipă cu gusturi rafinate și cunoștințe speciale.

Reducere de bun venit!

5% reducere

Oferta este limitata

Acum te poti bucura si de 5% reducere la prima ta comanda!

Foloseste codul #Bunvenit in pagina de checkout