Una dintre cele mai vechi firme din Costa Rica, ce oferă crema producției de cafea din lume este brandul FJO. Cafelele obținute aici sub certificare SHB (Strictly Hard Bean, ce garantează calitatea cafelei crescute la înălțimi mari), sunt denumite astfel de la fondatorul companiei Francisco J. Orlich, cel care a pus bazele companie în anul 1929 și a fost președinte al țării Costa Rica din 1962 până în 1966. Sub numele brandului sunt produse doar doua tipuri de cafea disponibile în ediții limitate și doar în anumite luni ale anului, dar apreciate pretutindeni în lume, respectiv FJO Reserva Presidente și FJO Sarchi.
Tehnica folosită pentru procesarea boabelor este una manuală, tradițională, care este mult mai migăloasă și necesită mult mai mult timp. Astfel după ce boabele verzi și imature sunt eliminate din faza de măcinare umedă, boabele curățate de pulpă nu sunt curățate mecanic, ci sunt lăsate sa stea un pic la fermentație în cazane. Apoi sunt spălate și puse la uscat la soare.
Pentru a garanta caracterul sustenabil al culturilor și produselor,apa folosită pentru spălarea boabelor, este epurată și tratată, diminuând poluarea generată de procesele de prelucrare a cafelei. În plus terenurile sunt fertilizate doar cu produse naturale și supervizate de agro-ingineri ce acordă o atenție specială tuturor problemelor de mediu.
Loturile FJO Reserva Presidente sunt crescute la o altitudine de 4000 de picioare (peste 1300 m)deasupra nivelului mării, în cele mai înalte zone din San Marino și Palmares, în partea de vest a văii centrale a statului Costa Rica. Boabele sunt uscate la soare pe terasele morilor timp de 24-36 de ore. Procesul le garantează o culoare unică și o maturare lentă. Fiecare producție este specială, având caracteristici ce o deosebesc de orice altă cafea și producție disponibilă pe piață.
În funcție de cantitatea recoltei și de calitatea sezonieră a boabelor, în fiecare an sunt disponibile doar 500 – maxim 1000 de saci și numai între lunile martie și iunie.
Denumire de “Reserva”, “Rezervă” este împrumutată din industria vinului, unde viticultorii dau acest nume producțiilor limitate, din anumiți ani speciali și pe care managerul general al companiei speră să o transfere și domeniului cafelei, unde varietatea și unicitatea producției este la fel de mare.
Descriere gust: Un gust fin, bogat, echilibrat, cu note delicate de coajă de mandarin acoperită cu ciocolată, mure.
Note specifice: mandarin, mure, ciocolată.
Altitudine: 1000m – 1400m
Prelucrare: umedă, spălare
Score : 84,5
Recenzii
Nu există recenzii până acum.