Microlotul Boji Kochere provine din satul Kebele din Boji, cu altitudine de creștere cuprinsă între 1790 și 2300 de m deasupra nivelului mării și este compus prin selecție de boabe din mai multe varietăți de culturi locale, provenite din micile ferme moștenite de localnici. Stația de colectare de aici adună și colectează de la toți proprietarii din zonă, care sunt în jur de 500, doar boabele cele mai bune, de calitatea întâi. Astfel din culturile alese rezultă un produs excepțional și unic, cu un gust care surprinde prin aromă și notele particulare.
Selecția este fermentată în apă 48 de ore, apoi este din nou inspectata în canalele de spălare, unde se face din nou separarea boabelor după densitate, fiind alese doar cele mai bune. Apoi acestea sunt spălate pentru 24 de ore în apă proaspătă și curată.
În cele din urmă boabele selecționate sunt uscate în straturi subțiri, pe paturi africane de uscare. În primele ore, uscarea se face în funcție de nuanțele boabelor, apoi sunt mutate la soare timp de 12 zile, având grijă să fie acoperite cu folii de plastic la orele centrale din zi și din noapte.
Din tot acest proces migălos, atent și anevoios va rezulta o cafea unică și exclusivistă, ce înglobează delicat și armonios specificul tuturor culturilor din zonă, rafinate printr-o metodă de producere specială.
Descriere gust: Aromă delicios crocantă și aciditate luminoasă, cu note florale de lavandă și mango dulce, corp bogat și note finale de ceai. Este o cafea clasică Yirgacheffe, parfumată și complexă.
Note specifice: lavandă, flori, mango, ceai, citrice
Altitudine: 1790m – 2300m
Procesare: spălare completă, prăjire ușoară, produs calitatea 1
Scor: 87
Recenzii
Nu există recenzii până acum.