Nu orice cafea din Jamaica poartă numele de cafea Jamaica Blue Mountain (JBM), ci numai anumite sortimente, ce satisfac o serie de exigențe, criterii și specificații impuse de Jamaica Agricultural Commodities Regulatory Authority.
Pentru a putea fi inclusă în acest sortiment, boabele de cafea trebuie să fie crescute și recoltate de pe terenuri situate la o altitudine înaltă, cuprinsă între 910 și 1700 m. Printre alte cerințe esențiale menționăm: curățarea de pulpă a boabelor de cafea în aceeași zi în care au fost recoltate, procesarea umedă 100%, uscare 100% la soare până ajung la o umiditate de 11,5% din conținutul boabelor, maturarea în depozite controlate, timp de 8 saptămâni, sortarea manuală a boabelor, decojirea și procesarea finală conform unor rețete originale, menite dea anumite note speciale și particularități.
JBM este o cafea delicată, cu o tentă foarte fină de amărui, de whiskey și ciocolată. Este o cafea curată, lejeră și vibrantă, cu o aromă dulce florală, cu aluzii fine de nuci, cacao, condimente și un strat subțire de cremă. Gustul este complex și armonios.
Aroma specială este o adevărată încântare pentru papile gustative și ai dori ca niciodată să nu se mai termine senzația. Fiecare sorbitură lasă la început un gust catifelat de miere și nuci de caju, care se extinde rapid în întreaga cavitate bucală și se estompează treptat în partea frontală a boltei palatine. La înghițire se simte un gust ușor amărui, ca de whiskey, care parcă grăbește nevoie de a mai lua încă o înghițitură. Pe măsură ce cafeaua se răcește în ceașcă, gustul nu se diminuează, rămânând la fel de nuanțat și atrăgător, iar crema delicată se simte parcă și mai bine.
Jamaica Blue Mountain este o cafea complexă, cu o multitudine de note și nuanțe, ce se dezvăluie treptat și se transformă în altceva, la fel de plăcut și special. Profilul de arome este impresionant, variat, unic și exclusivist.
Descriere gust: O cafea sofisticată, parfumată, cu gust dulce-floral, note de nuci, ciocolată, condimente și cremă, un echilibru perfect între dulce și amar.
Note specifice: dulce floral, tușe de nuci, condimente, ciocolată cu flori, cremos
Altitudine: 910-1700 m
Prelucrare: umedă, spălare
Scor: 87
Recenzii
Nu există recenzii până acum.