Cultivarea și tradiția cafelei ce poartă numele Casa Ruiz are o vechime și o tradiție de aproape 100 de ani. Familia se ocupă întotdeauna cu aceeași pasiune și dedicare pentru calitate în toate etapele de cultivare, recoltare, pregătire și procesare. Culturile actuale sunt încadrate la categoria ecologice, sustenabile, oferind produse finale, naturale, de specialitate, aromate , echilibrate și savuroase.
În anul 2001, Casa Ruiz a câștigat premiul pentru cea mai bună cafea din lume, premiu care sporește recunoașterea, aprecierea și valoarea tuturor produselor oferite de producător.
Calitățile aparte ale acestei cafele se datorează atât altitudinii la care se află culturile, cât și climei specifice zonei, valea aflându-se la confluența unor curenți de aer benefici și aducători de particularități unice. Astfel Bouquet Valley este fie scăldată de razele soarelui și răcorită de briza aerului caraibian, fie spălată de ploi torențiale ce vin cu putere dinspre Oceanul Pacific. Aceste condiții creează mediul perfect pentru a produce o cafea rafinată, exclusivistă și unică.
Regiunea Boquete Valley este situată la o altitudine de 1300-1700 m deasupra nivelului mării, ceea ce asigură condiții prielnice pentru o cafea bogată, variată, crescută în cele mai naturale condiții. Pentru a produce cafeaua de specialitate, o echipă de profesioniști supraveghează în permanență starea culturilor și anunță când sunt atinși parametrii de calitate viziti. Ferma dispune și de un sistem de management al calității, care certifică și garantează calitatea fiecărui lot produs.
Pentru culegere sunt selectate numai boabele roșii, cele mai coapte și apoi prelucrate în funcție de altitudinea de creștere, de varietate, sortimente, mărime și calitatea boabelor. Recolta este prelucrată conform unor tehnici speciale, preluate și îmbunătățite de la o generație la alta. Produsele finale se obțin prin procesare tradițională umedă și uscare la soare. Metoda asigură de fiecare data caracterul special, aroma deosebită și unicitatea fiecărui lot de cafea produs. De aceea cafelele de la Casa Ruiz sunt cele mai îndreptățite să obțină recunoaștere internațională și apreciere din partea tuturor iubitorilor de cafea.
Profil: Un gust curat, consistent, delicat, bogat și echilibrat, cu note fine de citrice, migdale, caramel și un accent final de dulce.
Note specifice: citrice, caramel, migdale
Altitudine: 1300m – 1700m
Procesare: umedă, spălare
Score : 86
Ionut D –
obțineți gustul caramel-chocalate imediat după prima înghițitură. mi-a placut. Am achizitionat-o atat pe aceasta cat si guatemala, dar pot spune ca pentru espressor aceasta formeaza o crema mai consistenta,
Andreea (proprietar verificat) –
O aroma minunata ! notele de caramel te lovesc de la început cu primul miros iar textura mătăsoasă este superb dezvoltată la espresso și filtru.
O cafea de nota 10.
Andreea (proprietar verificat) –
O aroma minunata ! notele de caramel te lovesc de la început cu primul miros iar textura mătăsoasă este superb dezvoltată la espresso și filtru.
O cafea de nota 10.